Tartós körömdíszítés de hogy öltözzünk hozzá?

Az orvosok, a manikűrösök és a divatszakértők is eltérő véleményt alkotnak azzal kapcsolatban, hogy divatos e még egyáltalán a műköröm. Habár a műkörmök a hetvenes években jöttek be a divatba, azóta pedig már nagyon sokféle típust különböztethetünk meg egymástól a formájuk, alapanyagaik és díszítettségük alapján, azonban egyértelműen kijelenthetjük, hogy a műkörömnek még mindig nagy divatja van.

Habár többféle hosszúságú, színű és díszítettségű műkörmöt különböztethetünk (sőt műköröm zselék szerint is meg lehet őket különböztetni) meg, mégis vannak olyanok, akik nem igazán vannak tisztában azzal, hogy milyen műkörmöt hogyan, milyen alkalomból célszerű hordani, illetve ennek megfelelően hozzá öltözködni.

Vannak olyan hölgyek, akiknek olyan letisztult formájú műkörmeik vannak, amelyekről nem is mondanánk, hogy az egyáltalán műköröm, hiszen a mindennapi viselethez és stílushoz is tökéletesen illenek. Ilyen például az örök klasszikus francia köröm, valamint a rövidebb, kevésbé élénk színű körmök, amelyek csak szolidan vannak díszítve, ezek tökéletesen alkalmazhatóak a mindennapokra is. Az ilyen műkörömhöz nagyon egyszerű öltözködni, hiszen nem kiegészítőként szolgálnak, hanem csak esztétikussá teszik a megjelenést.

Azonban van a másik típusú műköröm, amely olyan szintű díszítettséggel rendelkezik, amelyet a hétköznapokban elég nehezen tudunk csak úgy elképzelni, ezért ez már sokkal inkább számít kiegészítőnek. Az ilyen típusú, színes, hosszabb, extravagáns műkörömhöz mindenképp úgy illik öltözni is, hogy az a stílusnak megfeleljen. Általában ilyen körmöket alkalmakra szoktak készíttetni, ezért a legegyszerűbb, ha a hétköznapokra csak visszafogottabb körmöket készíttetünk, hogy bárhogyan hozzá tudjunk öltözködni.

a