Sminkelj okosan

Minden nő szereti ha egy kicsit szépíthet magán, és olyanná varázsolhatja a külsejét, ami szép de egyben természetes is. Azonban ahhoz, hogy ne vigyük túlzásba a sminkelést és ne az ellenkező hatást érjünk el vele, oda kell figyelnünk arra hogy elkerüljük a tipikus hibákat.

Minden alkalommal, mielőtt elkezdenénk magunkat kisminkelni, alaposan tisztítsuk meg az arcunkat, még a szemhéjunkat is. Ezt követően vigyük csak fel vékony rétegben az alapozót, amely harmonizál a természetes bőrszínünkkel, ezáltal egy jó alapot biztosít a sminkünknek. Alapozót tehetünk a szemhéjunkra is, így tartósabb lesz majd a szemfestés, amit minden esetben a szemkontúr megrajzolásával kell kezdenünk. Ezt követően ha természetesebb hatást szeretnénk elérni, akkor kissé satírozzuk el egy fültisztító pálca segítségével a vonalat, hogy ne legyen annyira éles, majd válasszuk ki a halvány színeket, amiket a szemhéjunkra szeretnénk felvinni.

Ha az okos sminkelés hívei vagyunk, akkor mindenképp legalább három, folyamatosan világosodó, egymással harmonizáló árnyalatot választunk, amit a szemhéj tövétől kezdve a szemöldök vonaláig fokozatosan világosítva viszünk fel. Természetesen a szemöldök alá kerüljön a legvilágosabb árnyalat, amelyet csak nagyon halványan használunk azért, hogy a tekintetünket csillogóvá, ragyogóvá tegye. Következő lépésként a szemöldökünket emelhetjük ki szemöldökceruzával vagy szemöldökporral. Végül befejező lépésként a szempilláinkat emelhetjük ki dúsító spirállal, és a szánkat pedig halvány szájfénnyel.

Ha mindent jól csináltunk akkor egy természetes hatású sminket kapunk, amelyhez hogyha igényeljük, az arcunkra tehetünk még egy halvány pírt, hogy hangsúlyosabbak legyenek orcáink is, és egészségesen tündököljenek.

a