Parfümök nyárra

Minden évben a parfümkészítő cégek előrukkolnak olyan új illatokkal, amelyeket kifejezetten nyárra alkottak meg azért, hogy a forró nyári napokon sem legyünk a kedvenc illataink hiányában. Idén tavasszal és nyáron is így lesz ez, hiszen a tervezők már most piacra dobták a nyári legújabb illataikat.

Általában a nagy nyári dömping alatt egymást követően jönnek ki az újabbnál újabb illatok, amelyek természetesen csak limitált példányszámban kaphatóak. Szintén gyakran fordul elő az is, hogy olyan illatokkal találkozhatunk nyáron, amelyek nem teljes mértékben új illatok, hanem csak egy-egy jobb parfüm nyáriasított illatvariánsai, vagyis az alap kedvenc illat ez esetben megmarad, csak néhány nyárias illatjeggyel fűszerezik őket. Lássuk milyenek a nyári illatok jellemzői általában.

Nyáron általában mindig a természet felé fordulnak a parfümszakértők, így nagyon gyakran jellemzik a nyárra kialakított parfümöket a citrusos, fás, és virágos jegyek. Általában minden nyári illatban visszaköszön valamilyen virágillat, vagy valamely gyümölcs jellemző illata, aromája. A női illatok jellemző jegyei közé válhatnak nyáron a vidámabb gyümölcsös-virágos, és a férfi parfümöké pedig a fás, vizes vagy mentás illatok. Olyan parfümmel is találkozhatunk a nyári illatok között, amelyek egy adott növény, így például a jázmin köré koncentrálódnak, és emellé az alap illat mellé visznek olyan a parfümöt érdekesebbé tevő jegyeket, mint a fahéj, bergamott, frézia, ámbra, pézsma vagy gyöngyvirág.

a