Lakk zselék, ha te is természetesen kedveled

A lakk zselé egy olyan módja a körmünk megszépítésének (ez nem a műkörömre kenős alanyag), amelynek a segítségével tartós, és élénk színekben pompázó, díszes körmöket tudunk készíteni magunknak. A lakk zselének számos előnye van. A használata előtt a körmöket ahhoz hasonlóan kell előkészíteni, mintha éppen csak simán kilakkoznánk őket egyszerű körömlakkal.

Mivel előnye, hogy akár otthon, önmagunknak is felvihetjük, ezért nem igényel különösebb szaktudást. Hasonlóképp kell felfesteni, mintha körömlakkot festenénk fel, és külön előnye, hogy UV lámpa alatt nagyon gyorsan, egy-két perc alatt teljesen megszárad. Sokkal tartósabb, mint a legjobb körömlakkok, általában legalább annyira tartós, mint az átlagos körömzselék.

Szintén praktikus abból a szempontból is, hogy ha valamilyen módon meguntuk, vagy nem szépen készítettük el magunknak otthon, akkor könnyedén és gyorsan lemoshatjuk. Csak be kell kennünk tippoldóval, és néhány perc állás után bőrfeltolóval letoljuk a köröm felületéről. A lakkzselét általában nem szükséges fixálni, csak ha szeretnénk, de egyébként önmagában is nagyon szép, fényes árnyalatúra köt. Ha csak egy-két percen keresztül hagyjuk az UV fény alatt, már akkor is elegendő ideje van a lakkzselének, hogy teljesen megkössön és ne nyomódjon be, teljesen megszilárduljon.

Szintén pozitívuma, hogy nem ragad. Amennyiben azt szeretnénk, hogy még tartósabb és fényesebb legyen a lakkzselé, akkor fedésként használhatunk a tetejére egy réteg leoldható fényzselét. Amennyiben kész van az alkotásunk, akár két-három héten keresztül is tökéletes marad, nem kell aggódnunk a kopás miatt. A lakk zselé többfunkciós is egyben, hiszen használhatjuk körömlakk és színes zselé helyett is.

a