Különleges műköröm minták

A különleges körömre készíthető minták egyik jellemzője, hogy elsőre bonyolultnak tűnnek, azonban a különlegességük egyben a részletgazdagságukban rejlik. Éppen emiatt tűnnek bonyolultnak is az ilyen műköröm minták, és a különleges körömfestések, azonban ezek egyszerűen csak részletesek, és ha jobban megnézzük őket, már nem is annyira nagy ördöngösség az elkészítésük, persze azért némi kézügyesség kell hozzájuk.

Nagyon gyakori hogy a különleges minták alapjául nem egyszínű, hanem színátmenetes köröm szolgál alapként, és ha különleges díszítést szeretnénk akkor erre tehetjük a porcelánvirágokat. A virágokat fehér és zöld színű porcelánból készítsük el, golyós technikát alkalmazva. Hangsúlyosabbá tehetjük a virágocskákat, ha például fekete színű akrilfestékkel keretezzük őket. Ha nem kedveljük annyira a fehér zöld színkombinációt, akkor a virág szirmait megcsinálhatjuk kék színből is, és ahhoz, hogy igazán különleges hatást érjünk el, igazán figyelemfelhívó kiemelést kell hozzá csinálnunk, amely sárga- narancssárga színekből valósítható meg. Természetesen ezt is, ahogyan az előző esetben csináltuk, keretezhetjük fekete színű akril festékkel, hogy a virágnak kontúrja is legyen.

Ha szeretünk játszadozni a színekkel, akkor akár még akrilfestékkel is felfesthetjük a virágmotívumot a körömre, ebben az esetben az a jó, hogy olyan színeket használunk, amilyet csak szeretnénk, hiszen ezzel az anyaggal nagyon egyszerű dolgozni. Szintén érdekes, különleges lehet ha egy eleve színátmenetes alapra készítünk akrilból színátmenetes mintákat, színátmenetes virágot és leveleket a körömre.

a