»

ápr 25

Divatos színkavalkád 2012 tavasz/nyár

A 2012-es tavaszi és nyári divatirányzatok úgy tűnik, hogy fittyet hánynak minden borús eseményre, hangulatra és az időre is, de emellett a gazdasági mutatókkal sem foglalkoznak.

A divatvilág kifutóit ellepték manapság a szűk fazonú világos blézerek, azonban ezen kívül hódítanak a pasztellszínű madeira ruhák, valamint ismét nagyon divatosak lettek a virágos mintázatú blúzok, blézerek. Viszont azok számára, akik egy kissé jobban kedvelik a feltűnést mind a külsejüket illetően, mind pedig egyéb szinten, válogathatnak a mattabb szatén, vagy a high tech fényes anyagokból készült ruhadarabok közül.

Szintén divatosnak számítanak az extra nagy fodrok, habár többnyire ezen ruhakölteményeket csak a kifutókon láthatunk, viszont a digitális printek is előtérbe kerültek. Tavasszal és nyáron is egyaránt visszaköszöntenek ránk a ’20-as évekre leginkább jellemző geometrikus minták. Európában a londoni tervezőket nem hagyta figyelmen kívül a hamarosan elkövetkezendő nagy világesemény, amely a lenyomatát is megtette az új tervezésű ruhákon. A leginkább vezető szín tavasszal a bébi pink árnyalat lesz, azonban emellett teret kap a világoskék és a halvány színű sárga is.

Ami a ruhákat és a szoknyákat illeti, mindenképpen említést kell tennünk a derék tájékon előforduló nagyobb fodrokról is, ami a peplum elnevezést kapja majd. Ami a kiegészítőket illeti, idén tavasszal mindenképp olyan színűt válasszunk, amilyen kedvünk van, de azért ügyeljünk a ruhánk színére is. A legjobb ha kissé feldobjuk az öltözködésünket valamilyen különleges színű, kicsit rikító kiegészítővel, esetleg színes körmökkel.